17 February
2017

How to choose a reliable ship

There is nothing complicated on it, just like when you borrow a car from a rental shop, you first decide for the "right" cheapest rental company, then you pick and browse the cheapest car and just hope you will have a happy hand in choosing. But it can be different way and we will advise you how to do it

1. REFERENCIE. Jadran aj Stredomorie sú plné agentúr, ktoré prenajímajú lode, nie všetky sú však seriózne. Nehľadajte naslepo, ale zistite si referencie. Môžete prelúskať internet, no najlepšia je však osobná skúsenosť a odporúčanie priateľov a známych. Odporúčame použiť Slovenské agentúry, ktoré okrem slovenského prístupu majú zväčša fyzicky aj slovenský manažment a slovenských zamestnancov. Vyhnete sa tak chorvátskemu prístupu ako sa to nedá, resp. opačný prístup – „nemá probléma“, ale problém sa akosi nevyrieši sám ani po týždni…
2. NAJLACNEJŠIA NIE JE NAJLEPŠIA. Je dobré porovnávať si cenové ponuky a vyberať rozumne. No príliš lacná ponuka je podozrivá. Pravdepodobne ide o staršiu loď, ktorá môže byť horšie vybavená alebo poruchová. Lacná voľba sa vám tak ľahko a rýchlo poriadne predraží a dovolenka skončí s pocitom frustrácie.
3. BOOKING. Áno, aj dnes nájdete na nete skvelé last minute ponuky na prenájom jachty ešte v tejto sezóne. Môže ísť o odvolanie dovolenky na poslednú chvíľu, ale pravdepodobne sú to lode, ktoré ostali na ocot a prenajímatelia ich dávajú pod cenu, aby nadarmo nekotvili v maríne. Dobré agentúry majú svoje lode na 80% vybookované už pred sezónou.
4. KAUCIA vs. POISTENIE. Počas plavby sa môže loď poškodiť. Preto buď pri preberaní zaplatíte kauciu na prípadné škody (zvyčajne je to vo výške 2 až 3 tisíc eur), z ktorej sa uhradí oprava. Alebo zaplatíte kompletné poistenie. Je to lacnejšie a korektnejšie. Seriózne agentúry ponúkajú lode s poistením. Ak platíte kauciu, je veľmi pravdepodobné, že minimálne časť z nej už neuvidíte (zaplatíte za vlastné aj predchádzajúce škody, ktoré ste vy možno ani nespôsobili). Netýka sa to samozrejme tých, ktorí si zoberú loď so Skipperom.
5. DÔKLADNE SI SKONTROLUJTE LOĎ. Nedôverujte, preverujte. Kapitán by si mal detailne prezrieť loď, kým ju prevezme (mať svoj zoznam). Rozvinúť plachty, prezrieť telo lode, skontrolovať funkčnosť jednotlivých zariadení, a teoreticky prezrieť aj telo a príslušenstvo pod vodou (od toho sú tu už profesionálni potápači pri odovzdávaní lode). Všetky poškodenia, na ktoré prídete po vyplávaní, idú bohužial už na vaše „tričko“. Opäť natýka sa to tých, ktorí si zoberú loď s pofesionálnym Skipperom.